'Türkiye'yle ilişkileri kesmenin bedeli ağır olacak'

Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesi sonrası gerilen Türkiye Rus ilişkilerini Rus haber sitesi masaya yatırdı. gazeta.ru, Moskova'nın Ankara'yla ilişkileri kesmesinin bedelinin ağır olacağını yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya'nın saygın haber sitelerinden gazeta.ru’da, Rusya’nın Türkiye'ye yönelik ambargo kararını eleştiren bir yazı  yer aldı. Yorum, “Rusya'nın Türkiye ile ilişkileri kesmesinin bedeli ağır olacak" şeklinde oldu.

Rusya’nın çok okunan internet gazelerinden gazeta.ru’nun yazısında "Başka ülkelerden yiyecek ve giysi getirmeyi yasaklamak, o ülkenin ekonomisinin gücünün değil zayıflığının göstergesi" denildi.

ntv.com'da yer alan habere göre Moskova'nın Türkiye'ye karşı uygulama kararı aldığı ekonomik yaptırımların eleştirildiği yazıda, bu tutumun önce Rusya'ya zarar vereceği vurgulandı.

Yazıda Türkiye'nin Rusya'nın ticari ortakları arasında altıncı sırada olduğu belirtilirken, yaptırımların Türkiye'nin çıkarına olacağının altı çizildi. Rus ekonomisinin göründüğü kadar güçlü olmadığını belirten sitede, “Türkiye, petrol ve doğalgazı hızla Ortadoğu ülkelerinden temin edebilir ancak, Rusya yeni kıyafet, ayakkabı, beyaz eşyayı başka yerden alamaz” ifadelerini kullanıldı.