540 bin Euro'luk yeni Ferrari Türkiye yollarında

Türkiye'den 7 adet sipariş alan Ferrari'nin katlanabilir metal tavanlı yeni modeli için teslimatlar başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarının Türkiye distribütörlüğünü yürüten FerMas, Ferrari'nin en yeni modeli 458 Spider'ı 540 bin Euro'dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla müşterilerine teslim etmeye başladı.

Ferrari'nin arkadan itişli ve orta-arka motorlu spor otomobil serisinin evrimini simgeleyen yeni modeli Ferrari 458 Italia modelinin katlanabilir metal tavanlı versiyonu olarak çıkan Ferrari 458 Spider, yeni yıl itibariyle Türk meraklılarının ilgisine sunuldu.

İlk olarak 2011 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ve o dönemden bu yana Türkiye'den 7 adet sipariş alan Ferrari 458 Spider, V8 motor ve üstün tasarım özellikleriyle göz dolduruyor.

458 Spider'ın en güzel fotoğrafları için tıklayın

Tavanı 14 saniyede açılıyor

Pininfarina imzalı tasarımıyla dikkat çeken Ferrari 458 Spider, aynı zamanda hem katlanabilir metal tavanlı hem de orta-arka konumlu motora sahip ilk spor otomobil. Ferrari patentli ve tamamen alüminyumdan üretilen katlanabilir 'hard-top' tavan, geleneksel 'soft-top' tavanlara göre 25 kg daha hafif. Ayarlanabilir elektrikli rüzgar kesiciyle donatılan Ferrari 458 Spider, 200 km/s'nin üzerindeki hızlarda bile araç içindeki yolcularının rahatlıkla sohbet edebilmelerine imkan veriyor.

1430 kg'lik boş ağırlığa sahip olan Ferrari 458 Spider, 570 HP güç ve 540 Nm tork üreten V8 motoru ve çift kavramalı, direksiyon üzerinden vites değiştirme imkânı sunan F1 tipi şanzımanıyla üstün performans sağlıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyenin altında tamamlayabilen Ferrari 458 Italia'nın azami hızı 320 km/s, 100 km'de ortalama yakıt tüketimi ise 11.8 litre.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir