ABD hisseleri günü düşüşle tamamladı

ABD hisseleri faiz artışının beklenenden erken gelebileceği yönündeki endişeler ve Apple Inc.’teki rallinin sona ermesi ile günü düşüşle tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son aydaki en sert düşüşünün ardından, yatırımcının ABD Merkez Bankası Fed'in erken faiz artışına gidebileceği yönündeki söylentileri ve Apple Inc.’teki rallinin sona ermesi ile günü düşüşle tamamladı.

Apple, daha büyük ekranlı iPhone dahil olmak üzere yeni ürünlerini tanıtmasının ardından yüzde 4.8’lik yükselişi yok etti. Garmin Ltd. ve Amazon.com Inc. en az yüzde 3.5 gerileyerek teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi’ndeki düşüşleri hızlandırdı. McDonald's Corp. aylık satış rakamlarının beklentilerin altında kalmasının ardından, yüzde 1.5 geriledi. Home Depot Inc., hackerların şirketin bilgisayar sistemlerine saldırdığını onaylamasının ardından yüzde 2.1 değer kaybetti.

S&P 500 yüzde 0.7 gerileyerek New York saati ile 16:00’da 1,988.44 ile günü tamamladı. Dow Jones Industrial Average, 97.55 puan veya yüzde 0.6 gerilemeyle 17,013.87 puana düştü. Nasdaq 100 yüzde 0.8 gerilerken, Russell 2000 Endeksi yüzde 1.2 düşerek 31 Temmuz’dan bu yana en büyük düşüşü kaydetti. ABD borsalarında yaklaşık 5.8 milyar hisse senedi işlem gördü. İşlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 3.5 yukarısında seyretti.

New York'ta bulunan Wells Fargo Funds Management yatırım yöneticisi John Manley konuya ilişkin " Fed'in çok erken faiz artıracağına inanan insanlar var. Ancak bence bunun hiçbir faydası olmaz. Fed'in çok erken faiz artırması ABD ve dünyayı yeni bir resesyona sokabilir" yorumlarını yaptı.