ABD'de 4. çeyrek büyüme %6.3'e revize edildi

GSYİH verisine ilişkin yeni revize rakam, ekonominin bir önceki hesaplamadan daha fazla gerilediğini ortaya koydu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - ABD'de ekonomi 2008'in son çeyreğinde önceki hesaplamalardan daha fazla geriledi. Ekonomide yaşanan daralma son 26 yılın en yüksek seviyesinde olurken şirket karları 4 te biri oranında bir kayıp yaşadı.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre 2008 son çeyreğinde GSYİH yıllık bazda yüzde 6.3 oranında geriledi. GSYİH verisine ilişkin yeni revize rakamlar ekonominin bir önceki hesaplama rakamı olan yüzde 6.2'den daha fazla gerilediğini ortaya koydu.

Öte yandan GSYİH'da yaşanan düşüş piyasaların beklediği kadar endişe verici boyutlarda olmadı. Beklentiler GSYİH'nın yüzde 6.6 oranında gerileyeceği yönünde idi.

Bununla birlikte dördüncü çeyrekte gsyih'da yaşanan yüzde 6.3 oranındaki düşüş 1982 yılı ilk çeyreğinde yaşanan yüzde 6.4'lük düşüşten bu yana en hızlı düşüş oranı oldu.

Bu yılın ilk çeyreğinde ise ekonominin en çok geçen yılın son çeyreğindeki kadar bir düşüş yaşaması bekleniyor. Bu yılın ilk çeyreği salı günü sona erecek. Bu dönem ilişkin ilk GSYİH rakamları ise yaklaşık bir ay içinde açıklanacak.