ABD'de ekonomik büyüme kar fırtınasına takıldı

Fed'in 'Bej Kitap' adlı raporuna göre ülkede ekonomik büyümenin mütevazi hızda olacağı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de ekonomik büyümenin geçen ay kar fırtınasından etkilendiği belirtilirken, ekonominin bu yıl büyümeyi sürdüreceği, ancak sadece mütevazi hızda olacağı bildirildi. 

ABD Merkez Bankasının (Fed) çeşitli bölgelerden aldığı ekonomik verilere dayanarak hazırladığı "Bej Kitap" adlı raporda, tüketici harcamalarındaki zayıf toparlanmaya karşılık büyümenin ülkenin birçok bölgesini etkileyen kar fırtınasından ciddi biçimde etkilendiği ifade edildi.

Ülke genelinde istihdam piyasasının zayıf olmayı sürdürdüğü kaydedilen raporda, imalat sektöründeki büyümeye ve hizmet sektörüne olan talepteki artışa dikkati çekildi.

Raporda, "İmalattaki aktivite birçok bölgede kuvvetlendi, özellikle yüksek teknolojili ürünler, otomobil ve maden sektöründe" denildi.

Bej Kitapta, emlak sektörü ve istihdam piyasası konusunda kötümser bir tablo çizilerek, şirketlerin kitlesel işten çıkarmalarının hızının yavaşladığı, ancak yeniden işe alma atmosferine girilmediği bildirildi.

Fed'in verileri değerlendirdiği 12 bölgenin 9'unda toparlanma yaşandığı kaydedilirken, Maryland, Virginia ve Carolinas'ın da içinde bulunduğu Richmond bölgesinin kötü hava koşullarından en çok etkilenen yer olduğu ifade edildi. Richmond Bölgesindeki perakendeciler geçen ay yaşanan kar fırtınasından satışların etkilendiğini belirtirken, fırtınadan önce yükselen New York'daki turizm hareketliliğinin de düştüğünü kaydedildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir