ABD'de sağlık reformu son onayını aldı

Paket, Temsilciler Meclisinde 207'ye karşı 220 oyla kabul edildi ve imza için ABD Başkanı Barack Obama'ya gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Kongresi, sağlık reformu yasasına son onayı da vererek yasa üzerindeki çalışmalarını tamamladı.

Yasa üzerinde bazı değişiklikleri içeren paket, Temsilciler Meclisinde 207'ye karşı 220 oyla kabul edildi ve imza için ABD Başkanı Barack Obama'ya gönderildi.

Paket, gün içinde önce Senatodan da 43'e karşı 56 oyla geçmiş, ancak Cumhuriyetçilerin, tasarının öğrenci kredi fonlarına dair iki düzenlemesini usule aykırı bulması nedeniyle Temsilciler Meclisine geri gönderilmişti. Paket, Senato tarafından zaten onaylandığı için şimdi doğrudan Obama'nın imzasına gitti.

Ülkede son bir yıldır üzerinde çetin siyasi mücadelelere sahne olan tarihi reform yasası, bu son oylamayla birlikte Kongre safhasını tamamlamış oldu.

ABD'deki 2,5 trilyon dolarlık sağlık sisteminde son 40 yılın en büyük değişikliklerini getiren yasayla, yaklaşık 32 milyon sigortasız Amerikalının sigorta kapsamına alınması öngörülürken, sigorta şirketlerinin önceki sağlık koşulları gibi gerekçelerle insanları sigortalamayı reddetmesi yasaklanıyor. Kongrede bugün onaylanan değişiklik paketi de yaşlılar ile düşük ve orta gelirli ailelere bazı kazanımların sunulması gibi düzenlemeler içeriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir