ABD'den Erdoğan'a: 'Gülünç ve saçma'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Başbakan Erdoğan'ın, CNN muhabiri Watson'ın ajan olduğu yönündeki sözlerini, 'gülünç ve saçma' olarak değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Gezi Parkı olaylarının birinci yılındaki gösterilerle ilgili olarak, "Otoritelerin barışçıl protestocuları göz altına alması ve diğerlerinin barışçıl gösterilere katılmasını engellemesi gibi konulardan kaygılıyız" dedi.  

Harf'e, günlük basın toplantısında, Gezi Parkı olaylarının birinci yılı dolayısıyla düzenlenen gösteriler ve güvenlik güçlerinin bunlara yanıtı soruldu. 

Olayları yakından takip ettiklerini belirten Harf, "Otoritelerin barışçıl protestocuları göz altına alması ve diğerlerinin barışçıl gösterilere katılmasını engellemesi gibi konulardan kaygılıyız" ifadesini kullandı. 

Harf, Başbakan Erdoğan'ın "Bunların, özgür, tarafsız, bağımsız basın diye bir şeyleri yok, bunlar görevli, bunlar adeta ajan görevi icra ediyorlar. Bunun için buradalar" sözlerinin sorulması üzerine, "Onlar (CNN), bağımsız ve yansız bir medya kurumundan başka birşey değiller.  CNN'den Ivan Watson'ın haber hazırlayabilmesi dahil Türkiye'deki basın özgürlüğünü güçlü biçimde destekliyoruz ve bu konudaki kaygılarımızı belirtmeye devam edeceğiz. Bu gülünç bir suçlama" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir