”ABD'nin ikinci teşvik paketine ihtiyacı olabilir”

ABD'li milyarder iş adamı Buffet, işsizliğin daha fazla artacağını, iyileşmenin henüz gelmediğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - ABD'li milyarder iş adamı Warren Buffet, işsizlik artmayı sürdürürken ABD'nin ikinci teşvik paketine ihtiyacı olabileceğini söyledi.

Forbes Dergisi'nce dünyanın en zengin ikinci adamı olarak nitelendirilen 78 yaşındaki Buffett, Bloomberg Televizyonundaki söyleşisinde, "Daha az değil, daha çok ilaca ihtiyacımız olacak gibi görünüyor" dedi.

İşsizliğin daha fazla artacağını, iyileşmenin henüz gelmediğini ifade eden Buffett, ekonominin iyileşmesinin yavaş bir süreç olacağını, işsizlik oranının yüzde 10'u aşabileceğini tahmin ettiğini belirtti. 

Buffett, "Ekonomi henüz iyiye dönmedi. Ne kadar süreceğini söylemek mümkün değil. Ama olacak" diye konuştu.

ABD'de resesyonun başladığı 2007 yılı Aralık ayından bu yana 6 milyon kişi işini kaybetti. Mayıs ayında işsizlik oranı, son 25 yılın en yüksek seviyesine çıkarak yüzde 9,4 oldu.

ABD Başkanı Obama da dün yaptığı açıklamada, ABD'nin ikinci ekonomiyi teşvik planına ihtiyaç olup olmadığı konusunda karar vermenin henüz zamanı olmadığını ifade etmişti.

Ekonominin nasıl gelişme kaydedeceğini ve ilk teşvik planının etkisinin ne olacağını görmenin önemli olduğunu belirten Obama, 787 milyar dolarlık ekonomiyi teşvik planını harcama hızını artırmaya ihtiyaçları olduğunu da düşündüğünü kaydetmişti.

Başkan Obama da işsizlik oranının yüzde 10'un üzerine çıkacağını düşünüyor.