ABD'li regülatörlerden Bitcoin uyarısı

ABD'deki iki büyük mali regülatör kurum Bitcoin'in yatırımcılar için yaratabileceği riskler konusunda uyarıda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sanal para Bitcoin vadeli işlemlere başlanmasıyla yükselişini sürdürürken, ABD'deki iki büyük mali regülatör kurum Bitcoin'in yaratabileceği riskler konusunda uyarıda bulundu.

Financial Times'ın haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu ile ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu, yatırımcıları dijital varlıklardaki kırılganlıkla ilgili uyardı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu Başkanı Jay Clayton, Bitcoin'deki vadeli işlemleri yakından takip ettiklerini söyledi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu Başkanı J Christopher Giancarlo ise, kripto paralarla ilgili işlemler konusunda yatırımcıları koruyamayacaklarını ifade etti.

Haberde, regülatör kurumların yatırımcıların kripto paraya giderek daha fazla yatıırm yapmasından dolayı endişeli olduğu belirtildi.

Goldman Sachs: Bitcoin vadeli işlemlerinin altına etkisi yok

Öte yandan Goldman Sachs, "CBOE'de Bitcoin vadeli işlemlerinin işleme açılmasının altına etkisi olmadığını bildirdi.

Goldman Sachs, Bitcoin'in altının yerini alacak bir alternatif yatırım aracı olduğunu düşünmediklerini belirtti.

Bitcoin yatırımcı havuzunun altından "çok farklı" olduğunu kaydeden Goldman Sachs, kripto paraların kara para aklama, terörün finansmanının engellenmesi için düzenlemelere uyumunun nasıl olacağının belirsizliğine işaret etti. 

CBOE'de Bitcoin işlem hacminde düşüş

CBOE'de dün ilk işlem gününde çok hareketli bir seyir izleyen ve 18.900 dolar seviyesini gören Ocak vadeli Bitcoin kontratı, bugün 765 dolar düşüşle 17.780 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

CBOE'de Bitcoin işlem hacminde de ciddi bir düşüş var. Sün 4.127 kontrat işlem görürken bugün şu ana kadar işlem hacmi 420 oldu.

Bitcoin vadeli kontratları yüzde 15 arttıBitcoin vadeli kontratları yüzde 15 arttı