Adeviyye ve Nahda'da gergin bekleyiş

Mısır'da, İçişleri Bakanlığı'nın darbe karşıtı gösteri düzenleyenlere, ''meydanları derhal boşaltmaları'' çağrısının ardından gergin bekleyiş başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Mısır'da, İçişleri Bakanlığı'nın darbe karşıtı gösteri düzenleyenlere, ''meydanları derhal boşaltmaları'' çağrısının ardından gergin bekleyiş başladı.

Orduya ait iki helikopterin Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarının üzerinden alçak ve düşük hızda uçuş yapması ise gerginliği tırmandırdı. Göstericiler, helikopterler uçarken darbe karşıtı sloganlar attı.

Meydan girişindeki barikatlar güçlendirildi, göstericilerin oluşturduğu sivil savunma ekiplerinde de artış gözlendi. Ekipler meydan girişlerinde üst araması da yaptı.

Rabiatul Adeviyye'deki sahra hastaneleri sorumlusu Hişam İbrahim, tıbbi açıdan muhtemel müdahalelerdeki yaralanmalar için hazır olduklarını söyledi.

Gösterilere müdahale edilmesinin katliama neden olabileceği uyarısında bulunan İbrahim,''Burada meşruiyet için canını vermeye hazır insanlar var, geri adım atmayacağız'' dedi.

Nahda Meydanı'nın üzerinden de askeri helikopterlerin alçak uçuş yapması üzerine göstericiler çadırlardan çıkarak, ''Kaç kişiyiz. Bizi çek sonra öldür'' diye slogan attı.

Pet şişelerden gaz maskesi yapıyorlar

Polis ve "Baltacı" adı verilen suç gruplarının saldırısını beklediklerini ifade eden darbe karşıtı göstericiler, pet şişeler ve bardaklarla gaz maskesi üretiyor.

Meydanda bulunan sağlık personeli tarafından geliştirilen ''pet şişe maskesi'', şişenin bir tarafının kesilmesi ve altına plastik bir bardağın yerleştirilmesiyle yapılıyor.

Altına açılan deliklerden hava girişi sağlanan bardağın içine pamuk, bez ve kömürden oluşan el yapımı süzgeç yerleştiriliyor.