Adrese mektup için doktor raporu şartı

Kanada Posta İdaresi, mektuplarının evlerine getirilmesini isteyen yaşlı ve hastalar için doktor raporunu şart koştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MONTREAL - Mali krizden bir türlü çıkamayan ve birçok hizmetinde başlattığı kısıtlamalar nedeniyle eleştirilerin odağı olan Kanada Posta İdaresi, aldığı son kararla yine gündeme geldi. 

Mektup dağıtımında evlere teslim yerine, merkezi posta kutusu yöntemini seçen Kanada Posta İdaresi Canada Post, hastalık ya da yaşlılıklarını gerekçe göstererek gönderilerinin eve teslimini isteyen müşterilerinden, bunun için doktor raporu beyan etmelerini istedi. 

Canada Post Sözcüsü Jon Hamilton, aldıkları önlemlerin herkese uygun olmayacağını kabul ettiklerini bildirdi. 

Hamilton, şunları ifade etti: 

"Ancak her durum için bir çözüm bulabiliriz. Posta kutusu sistemine uygun olmayan hasta ya da yaşlı müşterilerimiz gönderilerini, kendileriyle sürekli temas halindeki bir aile üyesi ya da yakınlarının adresine yönlendirebilirler. Kışın ağır mevsim şartlarında biz evlerine teslim yapabiliriz. Posta kutuları yüksek ve açılması zorsa, bu durumdakiler için çözümler üretebiliriz. Ancak her şeye rağmen, bu grupta olan ve sürekli olarak eve teslim isteyen müşterilerimizin, bize durumlarını gösterir bir doktor raporu vermeleri gerekmektedir." 

Kanada Posta İdaresi, ülke genelinde eve posta teslimi hizmetini 2015'ten itibaren kaldırıp, yerine posta kutusu sistemini getireceğini ve bu işlemin 2019 yılında tüm ülkede tamamlanmış olacağını açıklamıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir