Air France'da grev sürecek

Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France pilotlarının bağlı olduğu iki sendika, şirket yönetimin son teklifini kabul etmeyerek, greve devam edecekleri uyarısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Air France yönetiminin, bu sabah greve neden Transavia projesini askıya almasının ardından bütün gözler pilotların üye olduğu sendikalara çevrilmişti. 

En çok üyeyi bünyesinde bulunduran Ulusal Pilotlar Sendikası (SNLP) yaptığı açıklamada, Air France yönetiminin son teklifini yeterli bulmadığını bildirdi. Açıklamada, "yeni önerinin sorunları çözmediği ve pilotlara yeterli güvence vermediği" bildirildi. 

Greve katılan SPAF pilotlar sendikası ise yönetimin yeni önerisine rağmen grevin süreceğini duyurdu. 

Air France yönetimi sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, greve neden olan Transavia projesinin aralık ayına kadar askıya alındığı duyurmuştu. 

Pilotların üye olduğu üç sendika, şirketin düşük maliyetli havayolu şirketleriyle rekabet etme planı nedeniyle mağdur olacakları gerekçesiyle geçen pazartesi greve gitme kararı almıştı. Geçen hafta pazartesi günü başlayan grev günlük 10-15 milyon avro zarara yol açarken, Air France'ın Paris Borsası'ndaki hisseleri de değer kaybediyor. 

Air France, kısa ve orta mesafeli uçuşlarda ucuz bilet satan havayolu şirketleriyle rekabet etmek amacıyla yine havayolu grubu bünyesinde faaliyet gösteren Transavia şirketine ağırlık vermek istiyordu. Yıllık ortalama maaşları 250 bin avro olan Air France pilotları ise işverenin kendilerini daha ucuz iş gücüne tercih edeceğinden endişe duyuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir