Allianz'ın net geliri 4,7 milyar euro

Allianz Grup'un geçtiğimiz yıl cirosu yüzde 5,2 artarak 97,4 milyar euroya yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Allianz Grup'un 2009 yılında net gelirinin 4,7 milyar euro olduğu açıklandı.

Allianz Grup'tan 2009 yılı finansal sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı bildiride, şirketin cirosunun yüzde 5,2 artarak toplam 97,4 milyar euroya yükseldiği, faaliyet karının 7,2 milyar euro olarak gerçekleştiği, net gelirinin yüzde 13 artarak 4,7 milyar euro çıktığı kaydedildi.

2009 yılının sonunda Allianz'ın özsermayesinin yüzde 19 artarak 40,2 milyar euroya yükseldiği belirtilen açıklamada, Allianz Yönetim Kurulu'nun Allianz SE Denetim Kurulu'na geçtiğimiz yıl 3,50 euro olan hisse başı fiyatının yüzde 17 oranında artışla 4,10 euroya çıkması için kar payı teklifinde bulunacağı bildirildi.

Allianz SE Üst Yöneticisi (CEO) Michael Diekmann, finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, finansal krizin Allianz Grubu sonuçlarını etkilediğini, ancak her bir çeyrekte giderek daha olumlu sonuçlar elde ettiklerini vurguladı.

Önümüzdeki dönemde ekonomik büyümenin sınırlı olacağını, piyasadaki tüm şirketlerin riskten daha çok kaçınacağını ve daha sıkı yönetmelikler görüleceğinin altını çizen Diekmann, faaliyet gösterdikleri tüm pazarlarda istikrar garantisi olan ürünler sağladıklarını kaydetti.

Satış kanallarına 200 milyon euro yatırım

Diekmann, dünya genelindeki satış kanallarına 200 milyon euro yatırım yaptıklarını, bunun 100 milyon eurosunun Batı ve Doğu Avrupa'ya yöneltildiğini, şirketin dünya genelindeki temsilcilerini yüzde 10 artırdığını bildirdi.

2009 yılı sonuçlarına dayanarak Allianz'ın 2010 yılı için 'iyi bir şekilde' hazırlandığını vurgulayan Diekmann, "Çevrelediğimiz ortam, halihazırda bulunan güçlü yönlerimizi kullanabilmemiz için ekstra fırsatları önümüze sunuyor. 2008 ve 2009 yılları sonuçları, iş modelimizin temellerinin sağlam olduğunu teyit etmiştir. Pazarda oluşan herhangi bir değişiklik ile baş edebiliriz ve müşterilerimiz için öngörülemez olayların finansal etkilerini hafifletme gücüne sahibiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir