Anlaşma 21 milyon kişiye iş olanağı sağlayacak

Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) Icra Direktörü Gonzalez, Endonezya'nın Bali şehrinde ticaret bakanlarının imzalaması sonrası yürürlüğe giren anlaşmanın gelişmekte olan ülkelerdeki küçük ihracatçılar için oldukça önemli olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE - Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) İcra Direktörü Arancha Gonzalez, Bali'de ticaret bakanları tarafından imzalanan "Çok Taraflı Ticareti Kolaylaştırma Anlaşması"na ilişkin, "Bugün, gelişmekte olan ülkelerdeki küçük ihracatçılar için güzel bir gün" dedi. 

Endonezya'nın Bali şehrinde ticaret bakanlarının imzalaması sonrası yürürlüğe giren "Çok Taraflı Ticareti Kolaylaştırma Anlaşması" hakkında konuşan Gonzalez, sonucu memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bu anlaşmanın gelişmekte olan ülkelerdeki küçük ve orta ölçekli girişimcilere yeni iş olanakları doğuracağına dikkati çekti. 

Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü ise anlaşma sayesinde dünyada gayrisafi hasılanın 1 trilyon Amerikan doları artacağı ve 21 milyon kişiye yeni iş olanağının doğacağını bildirdi. 

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) de söz konusu anlaşma ile gelişmekte olan ülkelerin ihracatının yüzde 10 artacağını kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir