Ar-Ge'ye 2 milyar euro yatıracak

Airbus, 2012 yılında Ar-Ge'ye 2 milyar euro yatıracak, 4 bin yeni çalışana istihdam sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Airbus Strateji ve Gelecek Programlar Başkanı Christian Scherer, bu yıl araştırma ve geliştirme çalışmalarına 2 milyar euro yatırım yapacaklarını bildirdi.
Airbus açıklamasında Scherer, Airbus'ın tam anlamıyla Avrupalı bir şirket ve Avrupa'nın bir arada çalışınca ne kadar başarılı olabileceğinin somut bir kanıtı olduğunu kaydetti.
 
Scherer, zorlu ekonomik koşullara karşın, bu yıl araştırma ve geliştirme çalışmalarına 2 milyar euro yatırım yapacaklarını belirterek, "Ayrıca 2012 yılında 4 bin yeni ve nitelikli çalışana kendi bünyemizde ve daha fazlasına da tedarikçilerimiz aracılığıyla istihdam sağlayacağız" dedi.
 
Airbus İletişim ve Halkla İlişkiler Başkanı Rainer Ohler, geçen 10 yılda havacılığın yüzde 3 yakıt artışı ile yüzde 45 büyüme gösterdiğine, bunun endüstrinin "yeşilleşme" çabasının ciddiyetinin göstergesi olduğuna işaret etti.
AB ve yerel yönetimlerin, bu amaca sahip çıkması, tek Avrupa hava sahası konusunda ilerleme kaydetmesi ve Avrupa'nın eskimiş hava trafik yönetim sisteminin modernize edilmesi konusunda çalışması gerektiğini kaydeden Ohler, "Bu çalışmalar, Avrupa'nın havacılıktan kaynaklanan CO2 emisyonunu yüzde 10 oranında düşürecektir" dedi.
 
(AA)
Bu konularda ilginizi çekebilir