Arjantin'de fırtına

Fırtınadan en çok etkilenen bölgelerden 2 bin kişi tahliye edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BUENOS AIRES  - Arjantin'de etkili olan fırtına nedeniyle ülkenin batı kesiminde 2 binden fazla kişi tahliye edildi. 

Güvenlik Bakanı Maria Rodriguez, ülkenin kuzeybatısındaki Catamarca ile güneybatısındaki Neuquen eyaletlerinin fırtınadan en çok etkilenen yerler olduğunu açıkladı. Rodriguez, hükümetin fırtınadan etkilenen bölgelere gıda, içme suyu su ve ilacın yanı sıra çok sayıda asker gönderdiğini kaydetti.   

Neuquen Vali Yardımcısı Ana Pechen, binlerce ev ve işyerinin sel suları altında kaldığı eyalette bin 300 kişinin tahliye edildiğini, bu rakamın yükselmesinin beklendiğini belirtti. Pechen, eyaletin 1975 yılında 20 kişinin ölümüne neden olan şiddetli sağanak ve selin ardından en şiddetli fırtınasını yaşadığını söyledi. 

Okulların tatil edildiği eyalette toplu taşımaya ara verildi ve resmi kurumlar ile işyerleri kapatıldı. Yağışların etkili olduğu diğer bölgelerde de vatandaşlar başka bölgelere nakledildi. 

Meteoroloji servisi, haftasonundan bu yana eyalet başkenti Neuquen'e  204 milimetre yağış düştüğünü açıkladı. Yağışların azalacağına işaret eden meteoroloji servisi, rüzgarın saatte 70 kilometre hıza ulaşacağı uyarısında bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir