Avrupa borsaları, bu hafta bilanço ve güven endeksini izleyecek

Avrupa borsaları'nın bu hafta etkileyebilecek gelişmeler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Avrupa borsalarının bu hafta Avrupa ve ABD tüketici güven endeksleri, konut fiyatları ve imalat sektörü verilerinden etkilenebileceği ifade ediliyor.

Yatırımcılar ayrıca başta Marks & Spencer Group Plc, Wolseley Plc, Daily Mail and General Trust Plc. olmak üzere bazı şirketlerden açıklanacak mali tabloları yakından izleyecekler.

AB Komisyonu 29 Eylül tarihinde Euro bölgesi için tüketici güven endeksini açıklayacak. Beklentiler Ağustos ayında 80.6 seviyesinde olan endeksin Eylül ayında 82.7 seviyesine yükseldiği yönünde oluşuyor. Aynı gün ABD'de özel bir araştırma kuruluşu olan Conference Board'un hesapladığı ABD tüketici güveni açıklanacak. Bu endeksin 57 puan seviyesine yükseleceği öngörülüyor.

29 Eylül tarihinde ayrıca S&P/Case-Shiller konut fiyatları endeksi açıklanacak.

Su tesisatı ve ısınma ekipmanları tedariki ile uğraşan Wolseley, 28 Eylül'de yıllık mali sonuçlarını açıklayacak. İngiltere'de gazete yayıncılığı yapan Daily Mail and General Trust ikinci çeyrek mali sonuçlarını 29 Eylül'de, Deutsche Bank AG, ve Marks & Spencer ise 30 Eylül'de duyuracaklar.