Avrupa'nın borç krizini görüştüler

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve IMF Başkanı Lagarde biraraya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS/FRANKFURT - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde Fransa'nın Cannes kentinde yapılacak G-20 zirvesine hazırlık ve Euro Bölgesi'ndeki durum konularını ele almak üzere Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile biraraya geldi.

Bölgedeki AFP muhabiri, Lagarde'ın Elysee Sarayı'nda Sarkozy ile yaptığı yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra açıklama yapmadan ayrıldığını belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel Euro Bölgesi'ndeki sorunları ele almak üzere yarın Berlin'de biraraya gelecek.

5 Fransız bankası devletten sermaye desteği almaya hazır

Almanya'da yayımlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Fransa'nın en büyük beş bankasının, devlet tarafından 10 ila 15 milyar euro aralığında yeniden

sermayelendirilmeye hazır olduğunu bildirdi. Habere göre, buna karşılık Fransa da Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın yeni bir sermaye artırımına gitmesini talep ediyor. Deutsche Bank Üst Yöneticisi (CEO) Josef Ackermann ise yaptığı açıklamada, bankasının yeteri kadar sermaye ve likiditeye sahip olduğunu belirterek, Deutsche Bank'a yönelik her türlü devlet desteğine karşı olduğunu vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Euro Bölgesi'nin borç krizini ve Avrupa bankalarının sermaye sorununu ele almak üzere yarın Berlin'de biraraya gelmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir