Azerbaycan'da 'paralel yapı' iddiasıyla görevden alma

Azerbaycan'da 'paralel yapı' ile bağlantılı olduğu ileri sürülen Cumhurbaşkanlığı İdaresi Politik Analiz ve Enformasyon Daire Başkanı Aslanov görevinden azledildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Politik Analiz ve Enformasyon Daire Başkanı Elnur Aslanov'u görevinden aldı. Aslanov'un adı ülkedeki "paralel yapı" tartışmalarıyla gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı sitesinde yer alan açıklamada, Aslanov'un görevinden azledildiği duyuruldu. Açıklamada, kararla ilgili herhangi bir gerekçe belirtilmedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Politik Analiz ve Enformasyon Daire Başkanı Aslanov ile bazı kamu görevlilerinin, Azerbaycan'daki "paralel yapı"yla bağlantılı oldukları iddia edilmiş, Aslanov'un Fethullah Gülen'e mektup yazdığı, mektubunda Gülen'e bağlılığını ifade ettiği ileri sürülmüştü.

Türkiye'deki "paralel yapı"nın Azerbaycan devlet kadrolarına da sızdığı ve ülkede bazı devlet adamları ile milletvekillerinin bu yapıyla bağlantılı olduğu belirtilen haberlerde,  Elnur Aslanov'un, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ferhat Memmedov'un, milletvekilleri Ceyhun Osmanlı, Fuad Muradov ve Büyük Kurtuluş Partisi Başkanı Fazıl Mustafa'nın "paralel yapı"yla bağlantılı oldukları iddia edilmişti. Adı geçen isimler iddiaları yalanlamıştı.