BP, Almanya'daki varlıklarını satacak

BP'nın 2,6 milyar dolar karşılığında satmayı planladığı akaryakıt istasyonları zinciri Aral'la, Total, Rosneft ve Avia'nın ilgilendiği belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VİYANA- İngiliz petrol şirketi British Petrolium (BP), Almanya'daki akaryakıt istasyonları zinciri Aral'ı yaklaşık 2 milyar euro (2,6 milyar dolar) karşılığında satmayı planlıyor.

Almanya'da yayımlanan Wirtschaftswoche dergisinin haberine göre, ülkede 2 bin 400 istasyonla pazar lideri konumunda bulunan Aral'ın olası alıcıları arasında Fransa'dan Total, Rusya'dan Rosneft ve bağımsız akaryakıt istasyonları zinciri Avia yer alıyor.

Rosneft'in, BP'nin Almanya'daki 2 rafinerisi ile daha ilgilendiği belirtiliyor.

BP, Rosneft ve Total, konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

BP, Aral'ı 2002 yılında Alman enerji şirketi E.ON ile yaptığı bir anlaşma sonucunda satın almıştı.

Bu arada, BP daha önce yaptığı açıklamada, Meksika körfezindeki sızıntıyla ilgili olarak 32,2 milyar dolar karşılık ayırdığını ve gelecek 18 ayda 30 milyar doların üzerinde varlık satmayı planladığını ifade etmişti. BP, son olarak, 18 ay içinde 30 milyar dolarlık varlık satacağını açıklamıştı.

BP kuyuyu kapatmaya başlıyor

BP’nin meksika körfezi açıklarında deniz tabanından sızan petrolü durdurmak için bugün harekete geçebileceği bildirildi.

ABD sahil güvenlik Amirali Thad Allen, iki aşamalı “statik ölüm” adlı operasyonun bugün geç saatlerde başlayabileceğini açıkladı. Allen, sızıntıya çamur ve çimento karışımı boşaltacak olan BP’nin kuyuyu kapatmasının 5 ila 7 gün sürebileceğini belirtti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir