Brezilya'daki hapishane isyanında 56 kişi öldü      

Amazonas eyaletinde uyuşturucu çetelerinin bir hapishanede çıkardığı isyanda 56 kişinin öldüğü açıklandı.    

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brezilya'lı yetkililer, dün yaptıkları açıklamada, olaylarda ülkenin aşırı kalabalık ceza infaz kurumlarında 20 yıldır görülmeyen derecede ağır şiddet yaşandığını söylediler.              

Amazonas güvenlik yetkilisi Sergio Fontes, kafası kesilmiş bazı cesetlerin hapishane duvarından dışarı atıldığını ve olaylarda ölenlerden çoğunun Sao Paulo kentinde örgütlü First Capital Command adlı uyuşturucu şebekesinin elemanları olduğunu söyledi.              

Fontes, "Bu olay uyuşturucu kaçakçılığı dünyasının sessiz ve acımasız savaşında yeni bir sayfa" dedi.              

Eyalet hapishaneleri yetkilisi Pedro Florencio da, ölümlerin  ülkedeki suç şebekeleri arasındaki rekabetten kaynaklanan "intikam cinayetleri" olduğunu söyledi.              

Anisio Jobim hapishanesinin bir binasında baş gösteren ayaklanma ile birlikte, bir başka binadan da çok sayıda mahkum kaçma girişiminde bulundu. Yetkililer, iki eylemin eş zamanlı planlandığını söylediler.              

Aşırı doluluk sorunu yaşanan Brezilya hapishanelerinde şiddet olayları çok yaygın ve insan hakları örgütleri buralardaki yaşam koşullarını ortaçağ koşulları olarak tanımlıyorlar.              

Pek çok infaz kurumunda yer darlığından dolayı mahkumların uyumak için uzanacak kadar bile yer bulamadıkları bildiriliyor.              

Kapasitesi 590 olan Anisio Jobim hapishanesinde 2,230 mahkum  bulunuyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir