Chrysler, markalarını ve fabrikalarını satmayacak

Chrysler'ın Başkan Yardımcısı LaSorda, markalarını ve mevcut modellerini üreten fabrikaları satmak için görüşmeler yapmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEW YORK - ABD'li otomotiv şirketi Chrysler, markalarını ya da  fabrikalarını satma planlarının bulunmadığını bildirdi.

ABD'nin üçüncü büyük otomotiv şirketi Chrysler'ın Başkan Yardımcısı Tom LaSorda, yaptığı açıklamada, şirketin, markalarını ve mevcut modellerini üreten fabrikaları satmak için görüşmeler yapmadığını söyledi.

LaSorda, Chrysler'ın, Illinois eyaletindeki Belvidere'de bulunan fabrikasını satmak için görüşmediğini ve 100 milyon doların üzerindeki bir satışın hükümetin onayını gerektirdiğini ifade etti.

LaSorda, bu açıklamasını, Chrysler'ın Kanadalı otomotiv yan sanayi şirketi Magna International'a Belvidere'deki fabrikasını ve Renault-Nissan ortaklığına da ''Jeep'' markasını satma konusunda bu şirketlerle görüştüğü haberleri üzerine yaptı.

Renault sözcüsü, Chrysler'ın varlıkları satın almak için bu şirketle görüşmeler yaptığını reddederken, Nissan ve Magna, konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Chrysler'in, Renault-Nissan ve Magna International ile bazı varlıklarının satışı konusunda görüşmeler yaptığı bildirilmişti.