Çin ekonomi canlandırma paketinine meclis denetimi

ÇUHM 2. Genel Toplantısı Sözcüsü Caoşing, 586 milyar dolarlık paketin denetlenerek yatırımın verimliliğinin güvence altına alacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PEKİN - Çin hükümetinin ekonomiyi canlandırmak amacıyla hazırladığı 4 trilyon yuan (586 milyar ABD Doları)  tutarındaki paketin meclisin denetiminde kullanılacağı bildirildi.

11. Çin Ulusal Halk Meclisi (ÇUHM) 2. Genel Toplantısı Sözcüsü Li Caoşing, meclisin hükümet tarafından hazırlanan söz konusu paketi denetleyerek yatırımın verimliliğini güvence altına alacağını söyledi.

Sözcü Li, ÇUHM'nin yarın başlayacak yıllık toplantısı öncesinde Pekin'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, hükümet tarafından geçen yıl hazırlanan paket kapsamında kullanılacak sermayenin yıllık bütçeye dahil olacağını ve paketin meclisin yıllık toplantısında incelenerek onaylandıktan sonra hayata geçirileceğini anlattı.

Sözcü, paketi denetlemenin Meclis Daimi Komitesi'nin 2009 yılındaki çalışmalarının öncelikleri arasında yer aldığına dikkati çekti.

"Gelişmekte olan ülkelere yardımlar azalmayacak"

Çinli yetkili, küresel ekonomik krizin derinleşmesine rağmen, gelişmekte olan ülkelere yaptıkları yardımları azaltmadıklarını ve bu ülkelerle işbirliği düzeyini düşürmediklerini söyledi.

Sözcü Li sıkıntılı dönemde, gelişmekte olan ülkelerle birlik, beraberlik ve işbirliğine daha büyük önem verdiklerine ifade ederek, ulusal ekonomik ve sosyal gelişmeyi istikrarlı bir biçimde sürdürmenin yanı sıra, gelişmekte olan ülkelere daha fazla yardım yaptıklarını ve aynı zamanda imzalanan işbirliği belgelerini ciddiyetle uyguladıklarını kaydetti.