Çin'de geçen yıl 88 bin 900 kişi hayatını kaybetti

Çin hükümeti, 2008 yılında meydana gelen doğal afetlerin bilançosunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PEKİN - Çin hükümeti, 2008 yılında meydana gelen doğal afetlerin bilançosunu açıkladı. Rapora göre geçen yıl 88 bin 900 kişi hayatını kaybetti.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Sivil İşler Bakanlığının yayımladığı raporda, geçen yıl 88 bin 900 kişinin hayatını kaybettiği ve 470 milyon insanın olumsuz etkilendiği bildirildi.

Raporda, afetlerden dolayı 26 milyon 820 bin insanın yerinin değiştirildiği ve doğrudan ekonomik kaybın 172,16 milyar dolar (255 milyar TL) olduğu kaydedildi.

Yaşanan afetlerden ülke genelinde 40 milyon hektar tarım havzası büyük oranda etkilenirken, 4 milyon hektardan sene içerisinde hiç verim alınmadığı bildirildi.

Felaketlerde 10 milyondan fazla evin kullanılamaz duruma geldiği ve 26 milyon 290 bin evin ağır hasar gördüğü belirtildi.

Değerlendirme raporunda, bu denli büyük kayıpların verilmesinin temel nedeni olarak, eşi görülmemiş doğal afetlerin ülke genelinde yaşanması gösterildi.

Raporda, sonuç olarak ülke genelinde kırsal alanlar ve şehirlerde alt yapı inşasının hızlandırılması ve eksiklerin giderilmesi, kurtarma ekiplerinin güçlendirilmesi, hava tahmin ve alarm sistemlerinin geliştirilmesi ve afet durumunda lojistik destek kapasitesinin artırılması gerektiği belirtildi.