Cinsiyet eşitliği için kampanya başlattı

BM Kadın Örgütü Küresel İyi Niyet Elçisi Watson, erkekleri cinsiyet eşitliği hareketine katılmaya çağırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Örgütü'nün Küresel İyi Niyet Elçisi Emma Watson, erkeklere cinsiyet eşitliği hareketine katılmaları çağrısında bulundu.  

Ünlü İngiliz oyuncu Watson, BM'nin New York'taki Genel Merkezi'nde ''HeForShe'' kampanyası için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada erkeklere seslenerek "Cinsiyet eşitliği sizin de sorununuz'' dedi.   

Altı ay önce BM Kadın Örgütü'nün küresel iyi niyet elçisi seçilen ve kısa bir süre önce de Uruguay'ı ziyaret eden Watson, ''Erkekler de cinsel yargıların esareti altında. Erkekler bu esaretten kurtulduğunda  doğal olarak kadınlar da kurtulacak. Erkeklerin saldırgan olmadığı bir dünyada kadınların da itaatkar olmasına gerek kalmayacak. Erkeklerin kontrol etme ihtiyacı ortadan kalktığında, kadınlar da kontrol edilmek zorunda olmayacak" ifadelerini kullandı.  

Moderatörlüğünü CNN'deki ''Situation Room" haber programının sunucusu Wolf Blitzer'in üstlendiği etkinliğe BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile eşinin yanı sıra BM Genel Kurul Başkanı Sam Kutesa ve BM Kadın Örgütü İcra Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka da katıldı.  

''www.heforshe.org'' internet adresi üzerinden başlatılan ve 21. yüzyılın en büyük dayanışma hareketlerinden biri olarak nitelenen kampanyanın ilk katılımcısı da BM Genel Sekreteri Ban oldu. Ban, etkinlikte yaptığı konuşmada  kadına yönelik şiddet ve tehditlerin büyük bir kısmından erkeklerin sorumlu olduğunu belirtti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir