Düğün evi saldırısında ölü sayısı 131'e çıktı

Yemen'in güneydoğu bölgesinde yer alan el-Vehice köyündeki düğün evinin koalisyon güçleri tarafından yanlışlıkla vurulması sonucu ölenlerin sayısı 131'e yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yemen'de hava operasyonları düzenleyen Suudi Arabistan savaş uçaklarının pazartesi günü yanlışlıkla bir düğün çadırına iki füze atması sonucu yaşanan felakette ölü sayısı arttı. Korkunç olayda 131 kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıkları iki füzenin düğün çadırlarını yerle bir ettiğini ve korkunç olayda ölenlerin cesetlerinin havada uçtuğunu söyledi. Dün ölü sayısı 28 olarak açıklanmıştı. Ölenlerin arasında çok sayıda çocuk bulunduğu belirtiliyor. 

AP'nin haberine göre Yemen hükümetinden üst düzey bir yetkili Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri uçağının "yanlışlıkla" düğün evine saldırı düzenlediğini söyledi. Riyad hükümeti ise trajik olay hakkındaki iddiaları kabul etmedi. 

Koalisyon güçleri iddiaları reddetti

Koalisyon güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmed al-Asseri de Reuters'a yaptığı açıklamada, "Sözkonusu bölgede son üç gündür hava saldırısı düzenlenmemiştir. Bu tamamıyla yalan bir haber" dedi.  

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Şii Husi militanlara karşı hava operasyonları düzenliyor. ABD tarafındanda da desteklenen hava operasyonlarında geçtiğimiz mart ayından bu yana 2100 sivil hayatını kaybetti.