”En geç üç yıl içinde mali krizden çıkarız”

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Papandreu, ülke üzerinde vurguncu oyunlar oynamaya çalışan çevreler bulunduğunu öne sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ATİNA - Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, "ülkesinin üç yıl içerisinde mali krizden çıkarak farklı bir ülke olacağını" söyledi.
Papandreu, "Kozmos tu Ependiti" gazetesine verdiği demeçte, Yunanistan'ın içinde bulunduğu mali krize değinerek, "Ülkenin kurtulması ve böyle bir olayın tekrarlanmaması için hepimiz tüm benliğimizi ortaya koyacağız" dedi.
"Yunan halkının bu konudaki fedakarlıklarının boşa gitmeyeceğini ve en çok üç yılda kalkınmada yeniden yapılanma sağlanarak, ülke ekonomisinin düze çıkacağını" savunan Papandreu, "Yunanistan üç yıl içerisinde, belki de daha erken vatandaşları için ümit vaat eden onurlu başka bir ülke olacak" ifadesini kullandı.
Papandreu, "Hükümetin ve Yunan halkının bu konuda insanüstü çaba gösterdiğini, ancak ülke üzerinde vurguncu oyunlar oynamaya çalışan çevreler bulunduğunu" öne sürdü.
"Bu çevrelerin cezalandırılmalarının sadece Yunanistan'ın değil, aynı zamanda AB'nin meselesi olduğunu" ifade eden Papandreu, hükümetin ve halkın bu çabalarına karşı olanlarla savaşacaklarını söyledi.
Papandreu, "Her şeyden önce vurgunculara karşı mücadele edeceğiz. Hükümet insanüstü çaba gösterirken, New York'ta ya da başka yerde bazı çocukların, bilgisayarların önüne geçerek bu çabaları sabote etmeleri sadece haksızlık değil, aynı zamanda da antidemokratiktir. Bunların oyunlarının engellenmesi için Avrupa'da başı ben çekeceğim" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir