Euro Bölgesi'nde ekonomiye güven artıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BRÜKSEL - Euro Bölgesi'nde ekonomik güven endeksi Ağustos'ta son 2 yılın zirvesine çıkarken, enflasyon ve işsizlik düşüşe geçti. 

AB Komisyonu, Euro Bölgesi'nde son 4 aydır yükselmeye devam eden ekonomik güven endeksinin Ağustos'ta 95,2 puana ulaştığını duyurdu. Beklentilerin üzerinde açıklanan ekonomik güven Temmuz'da 92,5 puandaydı. 

6 çeyrek devam eden ekonomik daralmanın ardından bu yılın ikinci çeyreğinde binde 3'le büyümeye dönüş yapan dönen Euro Bölgesi'nin bu trendi yılın ikinci yarısında da koruması bekleniyor. Bu arada Eurostat, Euro Bölgesi'nde Haziran'da yüzde 12,1 olan işsizlik oranının Temmuz'da değişmediğini fakat işsizlerin sayısının 15 bin azaldığını duyurdu. 

İşsizlik oranları  en yüksek ülkeler yüzde 27,6'yla Yunanistan, yüzde 26,3'le İspanya, yüzde 17,3'le Kıbrıs Rum kesimi, yüzde 16,7'yle Hırvatistan ve yüzde 16,5'le Portekiz oldu. Büyük ekonomilerden İtalya'da yüzde 12, Fransa'da yüzde 11 ve Almanya'da yüzde 5,3 işsizlik açıklandı. 

Öte yandan Eurostat, Euro Bölgesi'nde Temmuz'da yüzde 1,6 düzeyindeki enflasyonun Ağustos'ta yüzde 1,3'e gerilediğini bildirdi.