Euro bölgesinde dış ticaret açığı beklentilerin altında

İhracat rakamlarındaki düşüş, açığı daralttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

FRANKFURT - Euro bölgesinde dış ticaret açığı şubat ayında beklentilerin altında kaldı. Bununla birlikte resesyon sürecinin etkileri hem bölge içinde hem de dünya genelinde etkisini göstererek ihracat rakamlarının 2006 ocak ayından bu yana en düşük seviyelere gerilemesine neden oldu.

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi Eurostat tarafından yapılan açıklamaya göre Şubat ayında dış ticaret açığı 2 milyar euro seviyesinde gerçekleşti. Ocak ayı dış ticaret açığı ise 10.9 milyar euro seviyesinde revize edildi. Bir önceki açıklamada ocak ayı dış ticaret açığı 10.5 milyar euro olarak duyurulmuştu.

Geçen yılın Şubat ayında ise euro bölgesinde dış ticaret 1.7 milyar euro fazla vermişti. Analistlerin beklentileri ise dış ticaret açığının 4.5 milyar euro seviyesinde oluşacağı yönünde idi.

Euro bölgesinde Şubat ayında ihracat toplam 99.2 milyar euro seviyesinde oldu. Bu rakam 2006 ocak ayından bu yana en düşük seviyeyi ifade ederek bir önceki yılın Şubat ayına göre de yüzde 24 oranında düşüş ifade etti. Bu yılın Şubat ayında ithalat ise 101.2 milyar euro seviyesine oldu. Bu rakamda 2005 yılı Ağustos ayından bu yana en düşük ithalat rakamını ifade etti ve yıllık bazda yüzde 21 oranında geriledi.