Eurovision'u Almanya kazandı

Yarışmada Türkiye'yi temsil eden Manga 2'nci oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nı Almanya 246 puanla kazanırken, Türkiye, 170 puanla ikinci oldu.

Türkiye, ülkelerin verdiği oylamalar sırasında uzun süre ikinci sıradaki yerini korudu ve oylamayı ikinci sırada tamamladı. Oslo'nun Telenor Arena salonunda yapılan final gecesinde Türkiye adına Manga, "We could Be The Same" (Aynı Olabiliriz) parçasıyla sahne almıştı.

İspanyol grubun 'sürpriz misafiri'

Yarışmada İspanya ekibi performansını gerçekleştirirken sahneye fırlayan bir kişi de grupla birlikte dansetmeye başladı, güvenlik ekipleri kişiye şarkı sonuna kadar müdahale etmedi. Eurovision tarihinde ilk kez meydana gelen olayın ardından, tüm ekipler performanslarını gerçekleştirdikten sonra İspanyollar, motivasyonları bozulduğu gerekçesiyle bir kez daha sahne aldı. İspanya, 25 ülkenin yarıştığı finali, 68 puanla 15'inci sırada tamamladı.

Manga sonuçtan memnun

Manga grubu üyeleri, yarışmadan sonra yaptıkları açıklamada, "ülkelerin verdikleri puanların açıklandığı sırada çok heyecanlandıklarını, ancak bu sonucu hakettiklerini" dile getirdiler.

Puan beklemedikleri bazı ülkelerden çok puan aldıklarını, puan bekledikleri bazı ülkelerden ise hiç puan alamadıklarını veya az puan aldıklarını ifade eden grup üyeleri, "Eurovision'un kendileri için büyük bir tecrübe olduğunu, kendilerini profesyonel anlamda daha çok geliştirdiklerini" söylediler.

Kendilerinin Rock grubu olmasına rağmen Eurovision'un müzik dünyası için büyük önemi bulunduğu görüşünde olduklarını da belirten Manga üyeleri, kısa bir tatilden sonra çalışmalarını sürdürmek istediklerini, çalışmalarına ara vermek istemediklerini de kaydettiler.

Bu konularda ilginizi çekebilir