Fransa Rusya'ya savaş gemisi verecek

Fransa, Rusya'nın Fransa'dan sipariş ettiği savaş gemilerinin teslimatının yapulacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa, Rusya'nın 2011 yılında sipariş ettiği iki adet savaş gemisi teslimatından vazgeçmezken, sipariş içerisinde yer alan helikopter gemisini test etmeye başladı. 

Gemileri imal eden firma, siparişin içinde yer alan "Vladivostok" isimli geminin, Fransa'nın Atlantik kıyılarında bulunan Saint-Nazaire Limanında denenmeye başlandığını, tank, helikopter ve askeri donanımın gemiye yüklendiğini açıkladı. 

Ukrayna ve Kırım'da yaşanan gelişmeler nedeniyle AB ülkeleri Rusya'ya yaptırımı konuşurken Fransa, Rusya'nın 3 yıl önce sipariş ettiği savaş gemilerinin teslimatını yapacağını duyurmuştu. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da dün, AB devlet ve hükümet başkanlarıyla beraber, Ukrayna'daki gelişmeleri ve Rusya'ya karşı devreye sokulabilecek önlemleri ele almak üzere Brüksel'de yapılan olağanüstü toplantıda, siparişin iptal edilmeyeceğini söylemişti. 

Uzmanlar, Fransa'nın işsizlik ve ekonomik sıkıntılarla uğraştığı bu dönemde, böyle bir anlaşmadan vazgeçmesinin mümkün olmadığı görüşünde. 

Rusya'nın 2011'de Fransa'dan sipariş ettiği iki savaş gemisi, 1,2 milyar avroluk maliyetiyle NATO'nun Rusya'ya yapmış olduğu en büyük silah satışı olarak biliniyor. Gemilerin ilkinin bu yıl sonuna kadar Rus donanmasına teslim edilmesi bekleniyor.