G8 Dışişleri Bakanları, liderler zirvesi öncesi bir araya gelecek

G8 üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Haziran ayında yapılacak liderler zirvesi öncesi Kanada'da toplanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TORONTO – G8 üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Haziran ayında yapılacak liderler zirvesi öncesi Kanada'nın Gatineau kentinde 29 Mart Pazartesi günü bir araya geliyorlar.

Kanada Dışişleri Bakanı Lawrence Cannon, ABD, Rusya, İngiltere, Japonya, Almanya, Fransa, İtalya dışişleri bakanları ile Avrupa Birliği temsilcisinin katılacağı G8 Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde, ağırlıklı olarak ekonomi ve güvenlik konularının ele alınacağını söyledi.

Kanada'nın saygın iş derneklerinden The Economic Club of Canada'nın, Toronto'da düzenlenen toplantısına katılarak bir konuşma yapan Lawrence Cannon, ''Ülkemizin geleceğinin, ağırlıklı olarak ürettiğimiz mal ve hizmetlerin ihracatına bağlı olduğunu biliyoruz. Ancak unutmayın ki başarılı ticaret ancak güvenliğin tam olduğu ortamda yapılır'' dedi.

İran ve Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerinden rahatsızlık duyduklarını kaydeden Cannon, barışcıl nükleer çalışmaları hep desteklediklerini anlattı. Kanada ve G8 ülkelerinin Afganistan ve Pakistan'daki terörist faaliyetleri büyük oranda ortadan kaldırdıklarını ifade eden Kanada Dışişleri Bakanı Lawrence Cannon, ''Bu ülkeler bir daha asla terör cenneti olmayacak'' diye konuştu.

Cannon, Gatineau Zirvesi'nde uluslararası uyuşturucu trafiği konusunun da ele alınacağını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir