Gana, Türkiye'de ticaret ofisi açıyor

Gana Ticaret ve Sanayi Bakanı Iddrisu, ticaret hacmini 1 milyar dolara artırmayı amaçladıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Batı Afrika ülkelerinden Gana'nın Ticaret ve Sanayi Bakanı Haruna Iddrisu, ikili ilişkileri ve yatırımı geliştirmek için Türkiye'de bir ticaret ofisi açacaklarını açıkladı.  

Gana haber ajansı, 4. Gana-Türkiye Karma Ticaret ve Ekonomik İşbirliği toplantısının başkent Akra'da başladığını duyurdu. 

Üç gün sürecek toplantının açılışında konuşan Iddrisu, iki ülke arasında halihazırda 500 milyon dolar olan ticaret hacmini 2017 yılına kadar 1 milyar dolara yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Toplantıda Türkiye'yi temsil eden Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Müge Varol Ilıcak da Gana ile ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.   

İki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 381 milyon dolar olduğunu anımsatan Ilıcak, bunun 179 milyon dolarının Türkiye'nin Gana'ya ihracatından, 202 milyon dolarının da Gana'dan ithalatından oluştuğuna işaret etti.  

Gana, Türkiye'nin Sahra Altı Afrika ülkeleri arasında dördüncü, Afrika ülkeleri arasında da dokuzuncu büyük ticaret ortağı.  

İki ülke arasındaki ticaret hacmi, 2012 yılında 526 milyon dolar ile en yüksek seviyesine ulaşmıştı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir