Gazprom'dan Ukrayna ve G.Osetya'ya yardım

Sözcü Kupriyanov: Gazprom, Osetya'ya gaz sağlama ve Gürcistan'a yardımcı olma konusunu inceleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MOSKOVA - Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki doğal gaz boru hatlarının onarılmasına yardımcı olmaya ve Ukrayna ile yeni gaz sözleşmesiyle ilgili görüşmelere hazır olduklarını söyledi.

İngilizce yayın yapan "Russia Today" televizyonu Kupriyanov'un yaptığı açıklamada, Gürcistan'dan Güney Osetya'ya boru hatlarının zarar görmesi yüzünden bu kış gaz göndermeyecekleri teyidi aldıklarını belirterek, Tiflis'e boru hatlarını tek başına onaramaması halinde yardımcı olabilecekleri teklifinde bulunduklarını kaydetti.

Gürcistan'ın boru hatlarını onarma imkanı olduğunu ifade eden Kupriyanov, "Gazprom Güney Osetya'ya yeniden gaz sağlanması konusunda Gürcistan'a yardımcı olma konusunu da incelemeye hazır" diye konuştu.

Ukrayna ile gaz anlaşmazlığı konusuna da değinen ve bu konuda hala bir çözüm umudu olduğunu kaydeden Kupriyanov, "Ukrayna ile sözleşmede mevcut borç için çözüm bulunması ve gelecek yılki anlaşmanın formülasyonuyla ilgili maddeleri görüşme sürecindeyiz" dedi.

Kupriyanov, şu anda kimsenin "parası olmadığını" anladıklarını belirterek, "Sorun mevcut problemleri nasıl çözeceğimiz ve gelecek yıl için koşulları belirleme çalışmaları" ifadesini kullandı.