Geri adım attı

Mobius, "İMKB hakkında yorumlarım yanlış yansıtıldı. 'Piyasa yüzde 15 - 20 düşer' demedim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Templeton Asset Management'ın yöneticisi Mark Mobius "İMKB hakkında yorumlarım yanlış yansıtıldı. 'Piyasa yüzde 15 - 20 düşer' demedim" dedi.

Mobius, Bahreyn'de katıldığı bir konferansta yaptığı açıklamada, Şirket'in OrtaDoğu'daki yatırımlarının, gelişmekte olan (frontier market) ve ekonomik büyümenin hızlandığı piyasalarda fırsat görmelerine bağlı olarak dramatik şekilde arttığını bildirdi.

Mobius, "Gelişmekte olan piyasalarda olağanüstü fırsat olduğuna inanıyoruz. OrtaDoğu'ya yatırımlarımız dramatik şekilde arttı çünkü, gelişmekte olan piyasa fonlarına gelen paranın miktarı çok hızlı artıyor. Gelişmekte olan piyasalar için uzun vadeli bir boğa piyasasındayız. Gelişmekte olan piyasalar, gelişmiş piyasalardan 3 kat hızlı büyüyorlar" diye konuştu.

Mobius ayrıca, ABD ekonomisinde bir resesyon beklemediğini belirterek, "İnsanlar sürekli olarak bir çift dip olup olmayacağını soruyor. Benim buna her zaman yanıtım 'hayır'. Bir çift dip olmayacak" dedi.

"Piyasa yüzde 15 - 20 düşer' demedim"

Mobius, "İMKB hakkında yorumlarım yanlış yansıtıldı. 'Piyasa yüzde 15 - 20 düşer' demedim" dedi. SPK, Mobius'a manipülasyon soruşturması açmıştı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir