Güreşte Ramazan Şahin finalde

Şahin, yarı finalde Gürcü Tushushvili'yi mağlup etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Çin'in başkenti Pekin'de devam eden 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, Serbest Güreş Milli Takımı'ndan 66 kiloda Ramazan Şahin finale yükseldi. 

İlk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve dünya şampiyonu Ramazan Şahin, ikinci turda Kübalı Geandry Garzon ile karşılaştı. 2007 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın finalinde yendiği rakibi karşısında üstün bir müsabaka çıkaran Ramazan Şahin, ilk periyotu 1-0, ikinci periyotu da 7-4 önde tamamlayarak 2-0 galip geldi. Çeyrek finalde İranlı Mehdi Taghavi'yi de 3-0 ve 1-0'lık periyot skorlarıyla 2-0 mağlup eden Ramazan Şahin yarı finale yükseldi. Ramazan Şahin yarı finalde Gürcü Otar Tushushvili karşısında zorlanmasına karşın, galip gelmeyi başardı. İlk periyotu uzatma bölümünde aldığı puanla 1-0 önde tamamlayan Şahin, ikinci periyotta da 1-0 yenik durumdayken bitime 5 saniye kala yaptığı oyunla puan aldı. Ramazan Şahin 1-1 sonuçlanan bu periyotta da son teknik puanı aldığı için rakibine üstünlük sağladı ve minderden 2-0 galip ayrıldı. Ramazan Şahin akşam seansında (TSİ: 12.20) Ukraynalı Andriy Stadnik ile altın madalya için mücadele edecek. 

Ahmet Gülhan'ın bronz madalya şansı sürüyor

74 kiloda mücadele eden Serbest Güreş Milli Takımı'nın kaptanı Ahmet Gülhan, ilk turda İran asıllı Avustralyalı Ali Abdo'yu 1-0 ve 2-0'lık periyot skorlarıyla zorlanmadan 2-0 yenmeyi başardı. İkinci turda Rusya'nın 6 Avrupa, 6 dünya ve 2 olimpiyat şampiyonluğu bulunan ünlü güreşçisi Bouvaisa Saitiev ile karşılaşan Ahmet Gülhan, güçlü rakibi karşısında başabaş bir mücadele sergilemesine karşın, her iki periyotun son saniyelerinde verdiği puanlarla mağlup olmaktan kurtulamadı. Rus güreşçi 1-0 ve 4-0'lık periyot skorlarıyla minderden 2-0 galip ayrıldı. 

Rus Bouvaisa Saitiev'in bu sıklette finale yükselmesiyle, Ahmet Gülhan da bronz madalya için repesajda mücadele etme şansını yakaladı. 

Ahmet Gülhan akşam seansında (TSİ: 11.00) repesajdaki ilk müsabakasını Güney Koreli Byung Kwan Cho ile yapacak.