Hamas: İsrail müzakereler için son şansı öldürdü

Hamas'ın Suriye'de sürgündeki siyasi büro şefi Meşal, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları "soykırım" olarak nitelendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KAHİRE - Hamas'ın Suriye'de sürgündeki siyasi büro şefi Halid Meşal, Gazze saldırılarının İsrail ile uzlaşma ve müzakereler için şon sansı öldürdüğünü belirtti.

Meşal, El Cezire televizyonuna verdiği demeçte, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları "soykırım" olarak nitelendirdi ve kınadı.  

İsrail'in saldırılarının başarısız olduğunu, çünkü Hamas'ın hala İsrail'e roketler fırlattığını belirten Meşal, " Müzakereler ve uzlaşma için son şansı bitirdiniz. Şu anda direnişin en zor anlarını yaşıyoruz. Filistin'de ve Arap sokaklarında başka bir intifada istiyoruz"dedi. Halid Meşal, İsrail'le ilişkileri olan Arap ülkelerinden "saldırıları durdurun yoksa sizinle ilişkimizi keseceğiz" demelerini istedi.  

İsrail'in saldırılarını sona erdirmemesi durumunda Hamas'ın ateşkes düşünmeyeceğini kaydeden Meşal, "Önce İsrail saldırıyı durdursun, geçişleri açsın, o zaman itidal konusuna bakılabilir" dedi.