Hindistan'dan ortaklık talebi

Hindistan, Orta Asya pazarları konusunda Türk iş adamları ile ortaklık talebini DEİK'e iletti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hintli iş adamları, Orta Asya pazarları konusunda ortaklık için Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan (BDT) iş adamları ile bir araya gelecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulundan (DEİK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Hindistan'ın en büyük iş dünyası örgütü Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonu (FICCI), Orta Asya pazarları konusunda Türk iş adamları ile ortaklık talebini DEİK'e iletti.

DEİK, Hindistan'ın önde gelen şirketlerin temsilcilerini, BDT'de etkin Türk iş adamları ve BDT'den bakan ve iş adamları ile buluşturacak. Aralarında üst düzey şirket yöneticilerinin de bulunması öngörülen 200'den fazla katılımcı, İstanbul'da 24-25 Ağustos 2010 tarihlerinde bir araya gelecek.

Türkiye dahil, 11 ülkeden temsilcilerin katılacağı zirve için Hindistan tarafı Ermenistan'dan da şirketlerin davet edilmesini istedi. Ermenistan'dan lojistik, uluslararası sertifikasyon, tarım, bilgi teknolojileri, et ve et işleme sektörlerinde faaliyet gösteren 5 şirketten katılım bekleniyor.

Zirvede, Ukrayna, Gürcistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Belarus, Moldova, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'dan katılımcı olacak.

Hindistan merkezli şirketler, BDT ülkelerinde sorun yaşarken, Türk iş adamları ve Türk şirketleri, bölgede olumlu imaja sahip. Hindistan iş dünyası, BDT ülkelerindeki faaliyetlerini güçlendirmek için Türk şirketlerle iş birliği yapmak istiyor.

DEİK'in düzenleyeceği iş forumu, Hindistan merkezli şirketler ile BDT ülkelerinde etkin Türk iş adamları ve BDT ülkelerindeki iş adamı ve bakanları bir araya getirecek.

Hintli firmalar, enerji, altyapı, turizm, bankacılık, tarım, ilaç, bilgi teknolojileri, telekom sektörlerinde Türkiye'den iş adamları ile işbirliği yaparak BDT ülkelerine açılmayı hedefliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir