IMF başkanı yeni ekonomik krize karşı uyardı

Gelecekte yaşanılacak krizin zamanını ve doğasını tahmin edemeyeceğini ifade eden Strauss-Kahn, ancak krizin geleceğinden emin olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

JOHANNESBURG - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, dünyanın bir sonraki ekonomik krize hazırlanmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Strauss-Kahn, Johannesburg Üniversitesi'nde öğrencilere yaptığı konuşmada, ekonomik toparlanmanın, liderlerin -sıkılaştırma ve finans piyasalarının düzenlenmesi gibi reformların sürdürülmesi konusunda- üzerinde daha az baskı hissetmesi anlamına gelebileceği endişesini dile getirdi.

Gelecekte yaşanılacak krizin zamanını ve doğasını tahmin edemeyeceğini ifade eden Strauss-Kahn, ancak krizin geleceğinden emin olduğunu belirtti.

Strauss-Kahn, krizlerin, Çin ekonomisini daha geleneksel model büyümeye kaydırdığını, ancak Çin para birimi yuanın hala "değerinin çok altında" olduğunu kaydetti. 

Finans krizinin küresel ekonomide büyük değişimlere neden olduğuna dikkati çeken Strauss-Kahn, ancak Çin ve diğer gelişmekte olan piyasalardaki tüketicilerin ABD'dekilerin yerine dünyanın büyüme motoru olabilmesi için hala uzun bir yol olduğunu dile getirdi.

Strauss-Kahn, "Sadece birkaç hafta içinde Amerikalı tüketicilerle Asyalı tüketicilerin yerini değiştiremezsiniz, bu büyüklükteki bir geminin rotasını bir gecede değiştiremezsiniz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir