İngiltere ekonomisi tahminlerden daha az daraldı

Ülke ekonomisinin Nisan-Haziran dönemindeki daralması önceki çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 0,6 olarak revize edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere ekonomisi bu yıl ikinci çeyrekte daha önceki tahminlerden daha az daraldı.

Ulusal İstatistik Bürosu'nun (ONS) yaptığı açıklamada, ekonominin, Nisan-Haziran dönemindeki daralması önceki çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 0,6 olarak revize edildi. Daha önce söz konusu çeyrekteki küçülme yüzde 0,7 olarak açıklanmıştı.

Bu düzeltme imalat ve inşaat sektörlerindeki daha iyi performanstan kaynaklandı. Aynı çeyrekte imalat, daha önceki tahminlerin yarısı kadar yani yüzde 0,1 ve inşaat ise yüzde 2,2 değil yüzde 0,8 daraldı. 

İngiltere ekonomisi ikinci çeyrekte yıllık bazda ise yüzde 5,5 küçüldü.

Capital Economist'de çalışan ekonomist Vicky Redwood, açıklanan verilerin iyi haber olduğunu, ancak genel olarak rakamların ekonomideki düzelmenin kırılgan olacağını gösterdiğini ifade etti. Redwood, "Düzelme muhtemelen yavaş ve uzun olacak gibi görünüyor" dedi.

İngiltere Hazine Bakanı Alistair Darling, Fransa, Almanya ve Japonya'nın büyüme işaretleri gösterdiğini, İngiltere'nin de resesyonun sonuna yaklaştığını açıklamıştı.

Birçok ekonomist, İngiltere'de ekonominin bu yılın üçüncü çeyreğinde yeniden büyümesini bekliyor. İngiltere üçüncü çeyrekte büyürse, bu 2008 yılının başından bu yana ilk çeyrek büyümesi olacak.