İngiltere'de kriz silahlı kuvvetlere katılımı artırdı

İngiliz ordusunun, onlarca yıldan sonra ilk kez "tam kapasite" hizmet verme noktasına yaklaştığı kaydedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LONDRA - Ekonomik krizin ve giderek artan işsizliğin, İngiltere'de silahlı kuvvetlere katılımı artırdığı bildirildi.

Silahlı kuvvetlere katılımı özendirmek için geçen yıllarda reklam kampanyaları düzenleyen İngiliz ordusunun, binlerce gencin orduya yazılma arzusu üzerine onlarca yıldan sonra ilk kez "tam kapasite" hizmet verme noktasına yaklaştığı kaydedildi.

Geçen 31 Marta kadarki 6 aylık süre içinde İngiliz ordusuna yazılmak için başvuru yapanların sayısında yüzde 14 oranında artış olduğu belirtildi. Uzmanlar, ordunun personel sayısı açısından "tam kapasitesine" ulaşmasının ise katılımların bu seviyede sürmesi halinde 2011 yılında mümkün olabileceğini ifade ediyor.

Bu arada özellikle Irak ve Afganistan savaşları sırasında çok sayıda personelin İngiliz ordusundan ayrıldığını da hatırlatan uzmanlar, şimdi ordudan istifa edenlerin sayısında da düşüş görüldüğünü bildirdi.

2008 yılı içinde ordudan ayrılmak üzere başvuranların yüzde 10'a yakın düşüş gösterdiği kaydedildi. Piyasada giderek azalan istihdam olanakları ve artan rekabetin, ordudan ayrılmayı düşünen personelin bu kararını ertelemesi ya da tamamen iptal etmesine yol açtığı düşünülüyor.

İngiliz ordusunun personel açısından tam kapasiteye ulaşması ve 100 bin asker sınırını geçmesiyle, Afganistan ve Irak gibi önemli cephelerdeki 2550 asker eksiğinin kapatılabileceği belirtiliyor.