Irak, İran'a operasyonda hava sahasını kullandırmayacak

Talabani, Türkiye'nin arabuluculuk yaptığı Irak-Suriye görüşmelerinin sürmesini istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, İran'a yönelik olarak "İsrail veya başka bir devletten" gelebilecek herhangi bir saldırıda Irak hava sahasının kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Talabani ayrıca, Türkiye'nin arabuluculuk yaptığı Irak-Suriye görüşmelerinin sürmesi gerektiğine işaret etti.

Talabani, düzenlediği basın toplantısında, İran'a karşı kararlaştırılabilecek yeni BM yaptırımlarının da işe yaramayacağını, İran'ın politikasında herhangi bir değişikliğe gitmesini sağlayamayacağını öne sürdü. 

İran nükleer sorunuyla ilgili 6 büyük gücün Tahran yönetimiyle "gerçek bir müzakere süreci izlemesi gerektiğini" belirten Talabani, bu ülkelerin, İran'ın, "nükleer enerjiyi barışçıl amaçlarla kullanma hakkını" da garanti altına almaları gerektiğini ifade etti.

Talabani, Türkiye'nin arabuluculuk yaptığı Irak-Suriye görüşmelerinin sürmesi gerektiğini söyledi.

Talabani, Türkiye ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın arabuluculuk yaptığı görüşmelerden sonuç alınması beklentisinde olduklarını ifade etti. Talabani, "İlerideki toplantılardan belirli sonuçlar alınmasını umuyoruz" dedi.