Irene, Kuzey Carolina kıyısını vurdu

ABD'nin 7 eyaletinde olağanüstü durum ilan edilmesine yol açan İrene kasırgası yüzünden 2 milyondan fazla kişiden evlerini terk etmeleri istendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOREHEAD - Irene kasırgası ABD'nin Kuzey Carolina kıyısını vurdu.

Miami'deki Ulusal Kasırga Merkezi, Irene'nin rüzgar hızının dünden hız kaybederek bu sabah saatte 137 kilometreye düştüğünü bildirdi, ancak bu gece orta Atlantik kıyısına ve yarın New England'a ulaştığında hızının artabileceği uyarısında bulundu.

ABD'nin 7 eyaletinde olağanüstü durum ilan edilmesine yol açan kasırga yüzünden 2 milyondan fazla kişiden evlerini terk etmeleri istendi. Sadece New York kentinde, alçak bölgelerde yaşayan 350 binden fazla kişinin zorunlu olarak tahliye edilmesi talimatı verildi.

Kasırganın ilk olarak Kuzey Carolina'nın Jacksonville kentine ulaştığı, eyaletin kıyı kesiminde 91 binden fazla kişinin elektriksiz kaldığı kaydedildi.

Kasırga hazırlığı

ABD'de yetkililer, kasırga sırasında herkesin "kendi başının çaresine bakmak" zorunda kalacağı, acil durumda bile ekiplerin gelmesinin mümkün olamayacağından hareketle, Amerikalılara tüm gerekli önlemleri acilen almaları çağrısında bulunuyor.

Irene kasırgasının "en kötü" vuracağı yerler arasında olmayacağı öngörülmesine rağmen Washington'da da tüm hazırlıklar başladı.

Kasırga dolayısıyla, hayatı felç edebilecek şiddetli yağış beklendiğinden hafta sonu başkentte marketler dahil hemen her yerin kapalı olması bekleniyor. Başkentliler de bu nedenle, dün iş çıkışından itibaren neredeyse marketlere "hücum" etti. Özellikle ekmek, su, temizlik malzemeleri ve hazır gıda rafları erkenden boşaldı.

İstanbul-New York uçuşları iptal

Amerika'nın bir bölümünü etkisi altına alan, etkisini arttırarak New York'a ulaşması beklenen Irene Kasırgası, ABD'ye yapılan uçuşları olumsuz etkiledi.

Kasırga nedeniyle THY'nin American Airlines ile New York'a yaptığı ortak uçuşlar ve Delta Hava Yollarının New York seferleri iptal edildi.

Bu arada bugün New York'a gitmesi planlanan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da kasırga nedeniyle iptal olan seferler nedeniyle gidemediği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir