İspanya'da bomba yüklü araç havaya uçuruldu

Bask bölgesinde bir aracın infilak etmesi sonucunda ölen kişinin, ETA'ya karşı görev yapan İspanyol polisi olduğu açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MADRİD - İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinde bulunan Arrigorriaga yerleşim merkezinde bu sabah bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucunda 1 kişinin öldüğü bildirildi.Park alanında meydana gelen patlamayla ilgili bilgi veren Bask polisi, araç içinde olduğu belirtilen bir kişinin öldüğünü açıkladı. İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinde bir aracın infilak etmesi sonucunda ölen kişinin, ETA'ya karşı görev yapan İspanyol polisi olduğu açıklandı.

Terörle mücadele birimlerine dayandırılarak verilen haberlerde, infilak eden aracın içindeki kişinin 49 yaşındaki Eduardo Puelles Garcia olduğu bildirildi.

İspanyol devletine bağlı polis olan Garcia'nın daha önce Bilbao Özel Gözetim Grubunun müdürlüğünü yaptığı ve son dönemde terör örgütü ETA'yla mücadelede görev yaptığı belirtildi.

Garcia'nın sabah evinden çıkıp park yerindeki aracına bindiğinde bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybettiği, olaydan dolayı Bask özerk yönetimi başkanı Patxi Lopez'in bugünkü programını iptal ettiği duyuruldu.