Jain: Bankaları derinden etkiler

Deutsche Bank CEO'su Jain, "ECB'nin açıklayacağı Parasal genişleme (QE) bankaları "derinden" etkiler, marjlara zarar verir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman Deutsche Bank'ın iki CEO'sundan biri olan Anshu Jain, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yarın açıklaması beklenen tahvil alım programının Avrupa bankaları üzerinde "derin"  etkileri olacağını ve marjları olumsuz etkileyebileceğini söyledi. 

Yatırımcılar ECB'nin deflasyonun önüne geçilebilmesi amacıyla devlet tahvilleri alımını içerecek "nicel gevşeme (QE)" adımlarını yarın açıklamasını bekliyorlar. Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'ta konuşan Jain, "Piyasalar 500 milyar euroluk bir tutarı hayal kırıklığı olarak görür; beklenen rakam 750 milyar euro ve bunun 1 trilyon euroya çıkması çok iyi olur" dedi.

Jain, "QE Avrupa için istikrar, kayıp kredi karşılıkları açısından daha elverişli bir ortam, daha az iflas ve bankalar için olumlu olacak daha dengeli bir ortam anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

 "Aynı zamanda da çok düşük faiz oranları ve net faiz marjlarının çökmesi demek olacaktır ki bu da çok büyük bir sorun. Yani mevduat toplama ve ödeme sistemlerinden gelen nakit akış faaliyetleri zarar görecektir."
              

Bu konularda ilginizi çekebilir