JAL, 6 bin 800 personelini işten çıkaracak

Japon medyası, bazı ABD'li ve Avrupalı şirketlerin, 1 milyar dolardan fazla zarar eden JAL'den hisse almayı amaçladığını yazdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

TOKYO/LONDRA/MOSKOVA  - Japonya havayolları şirketi Japan Airlines (JAL), 6,800 personeli işten çıkaracak.

JAL Başkanı Haruka Nishimatsu, yaptığı açıklamada, "Personel azaltılması bekleyemez" dedi. Nishimatsu, uluslararası bir şirketle işbirliği yapmayı planlayan JAL'ın, gelecek ay ortasına kadar bu konuda bir anlaşma yapacağını ifade etti.

Japon medyası, bazı ABD'li ve Avrupalı şirketlerin, Nisan-Haziran döneminde 1 milyar dolardan fazla zarar eden JAL'den hisse almayı amaçladığını yazdı.

Bu arada, savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden İngiliz BAE Systems, 1116 personelin işine son verecek.

Şirket, Woodford fabrikasını 2012 yılı sonuna kadar kapatacağını, burada 630 personelin işine son verileceğini açıkladı. Şirket, Samlesbury fabrikasında 205, Warton fabrikasında 170 ve Farnborough fabrikasında da 111 personelin işten çıkarılacağını belirtti.

BAE Systems, mevcut ve gelecekteki iş durumunu gözden geçirerek personel azaltma kararını verdiğini kaydetti. Şirket, 106 bin 400 kişiye istihdam sağlıyor.

Öte yandan, Rusya'nın en büyük otomotiv şirketi AvtoVAZ, kayıplarını azaltmak için çalışma gücünü yüzde 5'den fazla azaltacağını açıkladı.

Togliatti kentinde kurulu AvtoVAZ, Aralık ayından itibaren 5 bin personelin işine son verileceğini bildirdi. Fransız Renault'un yüzde 25 hissesine sahip olduğu şirketin araçları düşük kalitesi yüzünden çok ilgi görmüyor.