JP Morgan Türkiye için 'ağırlığını artır' tavsiyesini korudu

Siyasi risklerdeki azalmayla JP Morgan Türkiye için 'ağırlığını artır' tavsiyesini korudu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, 2013 yılındaki düşük performansının ardından Türk tahvillerinin çekici göründüğünü belirtirken, seçimler sonrasında siyasi risklerin azalmasını gerekçe göstererek, Türkiye piyasaları için "ağırlığını artır" (overweight) tavsiyesini devam ettirdi.

 JP Morgan'ın 7 Nisan tarihli "Gelişmekte olan piyasalar görünüm ve stratejisi" başlıklı raporunda, "Çekirdek pozisyonlar için Venezuela, Türkiye, Endonezya ve Macaristan için 'ağırlığını artır' tavsiyelerimizi koruyoruz... Türkiye'nin devlet tahvilleri geçen yılki düşük performansın ardından çekici görünüyor, yerel seçim sonuçlarının siyasi riski azaltmakta bir miktar destekleyici olması nedeniyle Türkiye için (overweight) tavsiyemizi sürdürüyoruz" denildi.
              
Gelişmekte olan piyasalara yönelik artan girişlerin etkisiyle dolar/TL bu sabah 2.10 seviyesinin altına gerileyerek, 26 Aralık'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. İki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi de bu sabah 17 Ocak'tan bu yana en düşük olan yüzde 10.04'e kadar geriledi.
              
AKP'nin seçim galibiyetinin ardından siyasi risklerin azaldığını vurgulayan JP Morgan, "Bir sonraki kritik soru Ağustos ayında Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağı ve AKP başkanlığı için işaret edeceği isim olacak. Piyasalar Erdoğan'ın cumhurbaşkanı, mevcut cumhurbaşkanı olan Gül'ün AKP genel başkanı ve kabineyi yönetecek isim olacağı senaryoyu tercih ediyor" denildi.
              
Raporda, "Siyasi gerginliklerin devam etmesi, Merkez Bankası'nın temkinli duruşunu sürdürmeye ve Türk lirasındaki zayıflamayı önlemek amacıyla para politikasını gevşetmekten uzak durmaya ihtiyaç duyacağı anlamına gelecek" ifadesi yer aldı.
              
JP Morgan, 2014 yılı için büyüme tahminini yüzde 1.9 ile değiştirmedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir