Kabil'de intihar saldırısı: 10 ölü

Saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KABİL - Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 10 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi. 

Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Orgeneral Muhammed Zahir Azimi, saldırıda 10 Afgan sivilin öldüğünü, 52 kişinin yaralandığını açıkladı. 

Kabil suç tahkikatı birimi başkanı Abdul Gaffar Sayidzade de bomba yüklü aracın Amerikan elçiliği ve Amerikan askeri üssü yakınlarında, yabancı askerleri taşıyan iki aracı hedef aldığını, olayda yabancı güçlerden de hayatını kaybedenlerin olduğunu, ancak ölen yabancı asker sayısını bilmediklerini söyledi. 

Olayda, birinin camında İtalyan bayrağı bulunan altı aracın da yandığı bildirildi.

İtalyan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda en az altı kişinin öldüğü bildirildi, ancak sayı belirtilmedi.  

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, gönderdiği cep telefonu mesajıyla saldırının sorumluluğunu Taliban'ın üstlendiğini açıkladı.  

Amerikan ordusu ve NATO gücü yetkilileri, saldırıdan haberdar olduklarını, ancak detaylı bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti.

Bu intihar eylemi, başkentte son beş haftada yaşanan dördüncü büyük saldırı.

İtalya: Ülkede kalmayı sürdüreceğiz

İtalya, Afganistan'da bugün düzenlenen ve 6'sı İtalyan askeri 16 kişinin öldüğü intihar saldırısının ardından bu ülkede asker bulundurmaya devam edeceğini bildirdi.

İtalya Savunma Bakanı Ignazio La Russa, Mecliste yaptığı açıklamada, Afganistan'da İtalya'nın karşılaştığı bu en çok ölüme neden olan saldırının kendilerini bu ülkedeki vaatlerinden caydıramayacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Franco Frattini de, "Afgan halkının kalbini kazanmak için" daha fazla şey yapmaları gerektiğini söyledi.

La Russa, konuşmasının başında, Kabil'de bir intihar eylemcisinin bomba yüklü araçla iki askeri araca çarptığını, araçtaki İtalyan askerlerinden 6'sının öldüğünü, 4'ünün yaralandığını belirtmişti.

Afganistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Orgeneral Muhammed Zahir Azimi de Kabil'deki saldırıda 10 Afgan sivilin öldüğünü, 52 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, saldırının sorumluluğunu Taliban'ın üstlendiğini bildirmişti.