Kanlı baskında 100 kişi öldürüldü

Radikal İslamcı Boko Haram örgütü Kamerun'da 100'den fazla insanı öldürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nijerya'daki İslamcı Boko Haram örgütü militanlarının dün kuzey Kamerun'un sınır kasabası Fotokol'a saldırarak 100'den fazla kişiyi evlerinde ve bir camide öldürdükleri bildirildi.

Reuters'e telefonla bilgi veren Fotokol yerel liderlerinden Abatchou Abatcha, "Boko Haram Fotokol'a (dün) sabah erken saatlerde girdi; 100'den fazla insanı evlerinde, camide öldürdüler ve binaları ateşe verdiler" dedi.

Boğazları kesilerek öldürüldüler

Kamerun gazetesi L'Oeil du Sahel'e göre kurbanların çoğu boğazı kesilerek öldürüldü. Kamerun Enformasyon Bakanı Issa Tchiroma olay hakkında bilgi vermedi ancak Kamerun ordusunun, Boko Haram güçleriyle yoğun çarpışmaların ardından militanları Fotokol'dan çıkarmış olduğunu söyledi. Bakan çarpışmalarda 50 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Sünni İslamcı Boko Haram, Afrika'nın en büyük ekonomisi ve en büyük petrol ihracatçısı olan Nijerya'nın en büyük güvenlik sorunu.

7500 kişilik bölgesel güç

Nijerya'da 14 Şubat'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Afrika Birliği geçen hafta Boko Haram militanlarıyla mücadele etmek üzere 7,500 kişilik bir bölgesel güç görevlendirdi. Bölge ülkesi Çad'da ise ordu ve devlet televizyonu Kuzey Nijerya'daki Gabaru ve Ngala bölgelerindeki Boko Haram üslerini "yerle bir ettiklerini" ve 200 militanı öldürdüklerini açıkladı.
             
Bölge ülkelerinden Çad ve Kamerun binlerce askerini seferber ederken Nijer de, İslamcı bir emirlik kurmak isteyen Boko Haram'a karşı sınır güvenliğini takviye ediyor.

chadian-soldiers-gather-n-008.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir