Kıbrıs müzakereleri yeniden başlıyor

Talat ve Hristofyas, 23 gün aradan sonra müzakerelere yeniden başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LEFKOŞA - Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla Eylül 2008'de başlatılan müzakereler, 23 gün aradan sonra bugün yeniden başlıyor.
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, bugün saat 10.00'da BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun'un Lefkoşa ara bölgede bulunan resmi ikametgahında biraraya gelecek.
Tam gün ve yoğunlaştırılmış şekilde planlanan görüşmenin gündemi konusunda tarafların herhangi bir mutabakatı bulunmamasına rağmen, yarınki görüşmede "Yönetim ve Güç Paylaşımı", "AB" ve "Ekonomik konular" başlıklarının ele alınması bekleniyor.
Liderler, son olarak 1 Şubatta, sürece ve liderlere "kişisel desteğini" belirtmek üzere adayı ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da katıldığı bir toplantıda biraraya gelmişti.
Ban'ın da katıldığı toplantıda müzakereleri sürdürme kararlılığına vurgu yapan liderler, temsilcilerin yürüttüğü çalışmalar sonunda 24 Şubat, 4 Mart, 16 Mart ve 30 Mart'ta görüşmeye karar vermişti. 
Kıbrıs Türk tarafı, bu görüşmelere ek olarak 4 görüşme daha yapılmasını önerdi, ancak Rum tarafı kabul etmedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir